Komponenty
- Zewnętrzna powłoka wykonana z bezpiecznego dla żywności i odpornego polietylenu
- Jako ciecz chłodzącą stosuje się nietoksyczną solankę
Przygotowanie
- Zamrażanie płytek w chłodni lub komorze szybkiego zamrażania
- Przed użyciem nadzienie musi być całkowicie zamrożone i zestalone.
- Temperatura zamrażania musi być o co najmniej 5 °C niższa od temperatury topnienia płyty eutektycznej.
- Aby osiągnąć optymalny wynik zamrażania, między płytami eutektycznymi zawsze musi znajdować się szczelina powietrzna, aby zimne powietrze mogło swobodnie krążyć
- Najlepszym sposobem na to jest użycie stojaków do zamrażarek GEBHARDT!
Użycie
Płyty eutektyczne mogą być umieszczane w pojemniku termicznym Isotec na szynach nośnych lub specjalnych półkach siatkowych. Podczas transportu uwalniają one zmagazynowaną energię zimna, a tym samym umożliwiają wydłużenie czasu transportu - w zależności od rodzaju i liczby użytych płyt. Chętnie obliczymy indywidualne zastosowanie!